Altijd geholpen door specialisten
Verstand van zaken
100% betrouwbaar
11-07-2024
Leestijd: 5 minuten

De noodzaak om het netwerk van je bedrijf te beveiligen met NGFW’s

Stel je eens voor: je hebt een geavanceerd beveiligingssysteem voor je huis. Het houdt niet alleen de ramen en deuren in de gaten maar kan ook zien wie er probeert binnen te komen, wat ze van plan zijn en bij onraad belt het automatisch de politie! Zo kun je Next-Generation Firewalls (NGFW’s) ook zien, maar dan voor je zakelijke netwerken.

Toen het internet nog niet zo lang bestond was het beveiligen van je zakelijke netwerken eenvoudig. Een router en firewall waren voldoende om vrij te blijven van hackers, computervirussen en spam.

In de tijd die volgde ontwikkelde het internet zich razendsnel. De cybercriminaliteit ontwikkelde zich in hoog tempo mee. Cyberaanvallen zijn complex en verfijnd geworden waardoor een traditionele router en firewall niet meer voldoende zijn. Een router en firewall reguleren inkomend en uitgaand verkeer op basis van IP-adressen en poortnummers. Maar er zal een diepgaande inspectie van de inhoud van het verkeer uitgevoerd moeten worden om je netwerken veilig te houden: het is tijd voor Next-Generation Firewalls (NGFW’s)!

Wat zijn Next-Generation Firewalls (NGFW’s)?

Een traditionele firewall controleert binnenkomende en uitgaande communicatie tussen twee delen van een netwerk. Op basis van deze controle wordt bepaald of de communicatie veilig genoeg is om te worden toegelaten.

Wil je de meest moderne cyberdreigingen detecteren en blokkeren? Dan heb je aan een traditionele firewall niet genoeg. Dan stap je over naar Next-Generation Firewalls (NGFW’s).

NGFW’s richt zich op deze belangrijke aspecten van beveiliging:

NGFW’s kunnen specifieke applicaties - die door het netwerk lopen - identificeren en controleren. Het maakt niet uit welke poorten of protocollen er worden gebruikt. Dit onderscheid NGFW’s van een traditionele firewalls. Beheerders kunnen gedetailleerd beleid opstellen dat gericht is op specifieke applicaties, gebruikers of groepen en biedt een verfijnde controle over het netwerkverkeer.

Het verschil tussen NGFW’s en traditionele firewalls

NGFW’s zijn de nieuwe standaard om cyberdreigingen af te slaan. We zetten de verschillen tussen de traditionele firewalls en next-generation firewalls op een rij.

Traditionele firewallsNext-generation firewalls (NGFW's)
Voeren een inspectie uit op IP-adressen en poortnummers.Voeren een diepgaande pakketinspectie (DPI) uit waarbij naar de inhoud van de pakketten wordt gekeken.
Zijn gebaseerd op poorten en IP-adressen zonder specifieke applicatie-identificatie.Zijn ontworpen om applicaties met verschillende poorten en protocollen te herkennen en te filteren.
Hebben aanvullende apparaten of software nodig voor bijvoorbeeld IPS, antivirus en anti-malware.Combineren de functionaliteiten van verschillende beveiligingssystemen zoals IPS, antivirus, en anti-malware prevention (AMP).
Bieden beperkte toegangscontrole op basis van gebruikersidentiteit.Bieden de mogelijkheid om beleid te creëren voor gedetailleerde toegangscontrole.
Geven beperkte integratie met cloud-diensten en virtuele omgevingen.Zijn ontworpen om naadloos te integreren met cloud-diensten en virtuele omgevingen.

Nu veel bedrijven gebruik maken van internetgebaseerde diensten en de cloud zijn NGFW’s onmisbaar om de digitale processen veilig te houden.

Dan zul je je zakelijke netwerken moeten beschermen. NGFW’s zijn essentieel voor elk bedrijf omdat ze helpen je bedrijf te beschermen tegen aanvallen die de oude systemen niet aankunnen.

De trends voor 2024 op het gebied van NGFW’s

De noodzaak om in te spelen op het dynamische cyberlandschap en de dreigingen zien we terug in de trends op het gebied van NGFW’s.

Dit zijn de belangrijkste trends:

NGFW’s en de cloud

Veel bedrijven gebruiken de cloud voor apps en het opslaan van gegevens. NGFW’s worden in 2024 nog beter geïntegreerd met cloud-diensten voor maximale cybersecurity.

NGFW’s en AI

Online bedreigingen zullen door de integratie van AI sneller herkend en gestopt worden. Dankzij AI worden NGFW’s slimmer en zelflerend!

NGFW’s en versleutelde informatie

NGFW’s worden nog beter in het (veilig!) controleren van versleutelde informatie. Ook detecteren ze nog beter of er niets gevaarlijks verstopt zit.

NGFW’s en slimme apparaten

Steeds meer van onze apparaten worden aan het internet gekoppeld. NGFW’s gaan helpen om ook deze apparaten veilig te houden.

FortiGate beschermt jouw bedrijfsnetwerk tegen cyberdreigingen

Als het gaat om het beschermen van je bedrijfsnetwerk tegen cyberdreigingen dan kies je natuurlijk alleen voor de beste beveiligingsoplossing. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als bedrijfsgevoelige gegevens in verkeerde handen terechtkomen. Daarom werken wij bij Init3 met FortiGate van Fortinet.

Waarom FortiGate onze favoriete NGFW’s is? We leggen het je graag uit.

FortiGate: alles in één

FortiGate is een alles in één beveiligingsoplossing inclusief een firewall, antivirus, antimalware, inbraakpreventie en VPN. Allemaal in één apparaat! Er hoeft maar één apparaat beheerd en onderhouden te worden. Dit scheelt tijd en geld.

FortiGate heeft een integratie met AI

Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn in FortiGate geïntegreerd. Hiermee zal jouw netwerk beschermd zijn tegen de meest recente cyberaanvallen.

FortiGate is schaalbaar

Groeit je bedrijf? Dan groeit FortiGate met je mee. FortiGate is geschikt voor kleinere bedrijven met groeipotentie en grote ondernemingen met complexe netwerk behoeften. Naar wens kan de behoefte worden aangepast bij groei (of krimp) van je onderneming.

FortiGate is eenvoudig te beheren

Zelfs zonder een groot IT-team is FortiGate goed te beheren. Via het centrale beheerplatform (Fortinet Security Fabric) is er snel inzicht in het complete netwerk.

FortiGate is betrouwbaar

In de cybersecurity-industrie is Fortinet marktleider. Het biedt betrouwbare producten - zoals FortiGate - die ontworpen zijn om hoge prestaties te leveren. Ook onder zware omstandigheden!

FortiGate is een voordelige keuze

Doordat meerdere beveiligingsfuncties in één apparaat zijn gecombineerd is FortiGate een voordelige keuze. Je hebt maar één beveiligingsproduct nodig.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de noodzaak van NGFW’s voor jouw bedrijf? Of FortiGate binnen jouw organisatie integreren? Neem nu contact met ons op. Onze IT-specialisten zitten voor je klaar.

© Copyright Init3
chevron-down