Bel ons: 0515 43 96 50

Blog

Codeweek: is elk bedrijf straks een softwarebedrijf?

Veel mensen hebben het idee dat het lezen en schrijven van code alleen in de ICT erg belangrijk is en daarnaast niet wordt gebruikt. Dit is momenteel misschien nog zo, maar dit zal in de toekomst snel veranderen. Microsoft speelt hier goed op in door de kinderen van Nederland uit te nodigen voor zogenoemde 'CodePact'. Daarnaast heeft Microsoft groots aangekondigd om 100.000 dollar te investeren in Stichting CodeUur om gedurende een jaar de activiteiten omtrent coderen uit te breiden en verschillende doelstellingen van CodePact te gaan halen.

In verschillende niet ICT beroepen wordt programmeren van groot belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van het Internet of Things (IoT) waarbij veel verschillende apparaten aan het internet hangen. U kunt uw centrale verwarming via internet alvast wat hoger zetten als u onderweg naar huis bent, u kunt de lampen automatische schakelen op verschillende sensoren in uw huis etc. Maar al deze apparatuur heeft ook een programmeurs nodig want zonder mensen die code schrijven zijn en blijven het 'domme' apparaten.

In Nederland wordt wel aandacht besteed aan het tekort voor software ontwikkelaars maar in Nederland heeft dit nog niet echt de hoogste prioriteit. In het buitenland is dit anders, daar krijgen kinderen op de basisschool vaak al les in programmeer talen. Microsoft probeert dit in Nederland ook voor elkaar te krijgen omdat Microsoft alleen al in Nederland op zoek is naar veertig specialistische software ontwikkelaars voor hun Microsoft Azure Cloud projecten. Microsoft heeft hier recent een CodeUur voor georganiseerd. Meer informatie over dit initiatief kan gevonden worden op: http://www.codeuur.nl/